11 Aralık 2016 Pazar

Minecraft Hamachili Server Kurma

Minecraft, tek başına oynaması ne kadar zevkli olsa da arkadaşlarınızla bir şehir kurmanın, veya birbirinize ölümcül tuzaklar kurmanın zevki bir başka. Daha önce Minecraft Hileleri yazımızda size Minecraft’ta admin olduğunuzda yazabileceğiniz komutları size yazmıştık. Şimdi ise Minecraft severlerin gerçekleştirmede büyük sıkıntılar yaşadığı bir diğer konuya değineceğiz. Evet, her şeyi hallettik, peki minecraft server nasıl kuruluyor? Minecraft bukkit server kurma ve Minecraft hamachisiz server kurma nasıl yapılır? Minecraft modlu server nasıl kurulur? Aşağıdaki resimli anlatımımızı uygulayarak Minecraftta kendi serverınızı kolaylıkla kuracaksınız. Kendi minecraft serverınızı kurmakla da kalmayacak, arkadaşlarınızı veya diğer online Minecraft oyuncularını serverınıza davet edecek. Hep beraber mükemmel bir Minecraft deneyiminin tadını çıkaracaksınız. Öyleyse Minecraft server kurma için hemen işe koyulalım.
Eğer siz de Minecraft oynamaya bayılıyorsanız, en iyi Minecraft rehberleri, taktikleri, skin ve bina yapımları için alttaki sayfayı beğenmelisiniz!

Minecraft Hamachisiz kurulum (Windows için)

1 – Server Client yükleme
minecraft-server-kurma-1
Minecraft’ın resmi web sitesinden Minecraft server programını yükleyin. Eğer ücretli bir Minecraft hesabınız yoksa bunu indirebilirsiniz, fakat açamazsınız. Minecraft_Server.exe linkine basın.
minecraft-server-kurma-2
2 – Yeni klasör oluşturma
minecraft-server-kurma-3
Minecraft serverı direk sizin yüklediğiniz program üzerinden çalışacak, ve çalıştığı anda içine koyduğunuz klasörün içine kendini yükleyecek. O yüzden istediğiniz yere bir klasör oluşturun, klasörün içine de yüklediğiniz programları koyun.
3 – En yeni Java versiyonunu indirme
minecraft-server-kurma-4
Java’nın resmi internet sitesini Google üzerinde aratarak siteye giriş yapın. Buradan Minecraft Server Kurmanızda gerekli olacak programlardan biri olan Java’yı indirin veya en son sürümüne güncelleyin. Eğer bilgisayarınızda Java son sürümüyle bulunuyor ise bu bölümü geçebilirsiniz.
4 – Minecraft serverını çalıştırın
minecraft-server-kurma-5
Minecraft_server.exe dosyasını çalıştırın. Program otomatik olarak yeni dosyalar çıkartacak, merak etmeyin. Artık, minecraft serverınız aktif ve yerel ağ tarafından ulaşılabilir. Başkalarının da serverınıza girmesini istiyorsanız Port Forwarding bölümünü takip edin.
minecraft-server-kurma-6
Eğer server bir hata verirse programı kapatın, yönetici olarak tekrar açın. Bunun için programa sağ tuşla basıp, “Yönetici olarak çalıştır” tuşuna basmanız yeterli.
minecraft-server-kurma-7
5 – Serverınızın operatör özelliklerini ayarlayın
minecraft-server-kurma-8
Minecraft serverınızı çalıştırdıktan sonra programı kapatın. Ops.txt dosyasını açın. Usernameinizi bu dosyaya yazdığınızda artık siz bir adminsiniz! Bu sayede istediğiniz oyuncuları kickleyip banlayabileceksiniz.
6 – Whitelist düzenlemek
Sadece arkadaşlarınızla oynamak istiyorsanız, white-list.txt dosyasını açıp arkadaşlarınızın kullanıcı isimlerini yazın. Bu sayede serverınıza sadece o kullanıcılar girecek. Böylece serverınıza gelebilecek istenmeyen kullanıcıları engellemiş oluyorsunuz. Bu özelliği herkese açık sunucularda ban atmak için de kullanabilirsiniz.
7 – External IP adresinizi öğrenmek
minecraft-server-kurma-9
Google’a “My ip address” yazdıktan sonra çıkan sonuçlardan External IP adresinizi öğreniyorsunuz. Adresinizi kaydettikten sonra Port Forwarding bölümüne geçin.
8 – IP adresinizi dağıtın
minecraft-server-kurma-10
Arkadaşlarınıza Server IP’sini ve ismini verin. Serverınıza girmek için bu bilgileri Minecraft’taki multiplayer sekmesinde uygun bölmelere yazmaları gerekiyor.
9 – Port Forwarding
Router ınıza ulaşmak içinİnternet explorer da site yazdıgınız yere 192.168.1.1 veya 192.168.2.1 yazmanız gerekiyor. Eğer böyle ulaşamıyorsanız PortForward’ın sitesinden kendi router bilgilerinize ulaşmanız gerekiyor. Giriş yapabilmek için size bir username ve password soracak. Eğer kendiniz atamadıysanız bu genelde username ve passworddür.
minecraft-server-kurma-11
Port Forvarding sekmesini bulun. Minecraft’ın genel server kurma port numarası 25565 dir. Eğer routerınız size başlangıç ve bitiş noktası soruyors ikisine de 25565 i yapıştırın.
minecraft-server-kurma-12
TCP yi seçmeniz gerekiyor.
minecraft-server-kurma-13
IP adresinin serverınızın IPv4 adresiyle aynı olduğundan emin olun. bunu yapmak için başlat menüsünden çalıştır a tıklamanız, boşluğa “cmd” yazıp entera basmanız gerekiyor. daha sonra siyah düzlemdeki komut ekranına “ipconfig” yazıp entera basın. Çıkan IPv4 adresinin routerdakiyle aynı olmasına özen gösterin.
minecraft-server-kurma-14

Bu işlemleri bitirdikten sonra port u aktive edin.
10 – Server özelliklerini değiştirme
Server.log u açın.
minecraft-server-kurma-15
Burdan istediğiniz şekilde özellikleri değiştirip kendinize göre düzenleyebilirsiniz. Difficulty değiştirip canavarların spawn sıklığını değiştirebilirsiniz. Gamemode u değiştirip oyunun modlarına karar verebilirsiniz. Max oyuncu sayısını belirleyebilirsiniz. Ve daha bir sürü şeyi…
Artık Minecraft Hamachisiz Server kurma yolunu öğrendiniz. Techoyun’dan size bir tavsiye, Serverı kurduğunuzda hemen arkadaşlarınıza ipnizi vermeyin. İçine tuzakları doldurup arkadaşlarınızı çağırırsanız güzel bir gün geçireceğinize emin olabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder